Tisdag 10 januari kl.19:00

Regi: Whit Stillman
Irland 2016
1 tim 32 min
Barntillåten

Love and Friendship

I Lady Susan möter vi en ovanlig antihjältinna som visserligen är vacker, charmerande och klyftig, men som samtidigt inte har några intressen bortom att hitta en lämplig fästman till sin dotter – och en gemål till sig själv. Baserad på en roman av Jane Austen.Tisdag 17 januari kl.18:45

OBS TIDEN!

Regi: Lenny Abrahamson
Irland/Kanada 2015
1 tim 58 min
Tillåten från 15 år

Room

Efter att ha flytt från fångenskapen de befunnit sig i ett halvt decennium kämpar en ung kvinna och hennes femårige son med att anpassa sig till den skrämmande men samtidigt fantastiska världen utanför deras enrumsfängelse. I slutänden blir Room en berättelse om stor kärlek, snarare än bottenlös ondska. Brie Larson Oscarbelönades för bästa kvinnliga huvudroll.Tisdag 24 januari kl.18:45

OBS TIDEN!

Regi: Yorgos Lanthimos
Grekland/Irland 2015
1 tim 59 min
Tillåten från 15 år

The Lobster

I en dystopisk nära framtid interneras singlar och får 45 dagar på sig att ingå en relation - singelliv är förbjudet. Ett misslyckande leder till att de förvandlas till ett valfritt djur. The Lobster är en klaustrofobisk, tankeväckande och ibland absurt rolig belysning av tvåsamhetsnormen.

 

Tisdag 31 januari kl.19:00

Regi: Pedro Almodóvar
Spanien 2016
1 tim 39 min
Tillåten från 11 år

Julieta

Julieta berättar historien om en mors kamp mot ovissheten. Men också om öde, om skuld och vad det komplexa men ofattbart mystiska är som kan få oss att överge de personer vi älskar, radera dem från våra liv som om de inte betydde något, som om de aldrig hade existerat.

 

Tisdag 7 februari kl.19:00

Regi: Catherine Corsini
Frankrike/Belgien 2015
1 tim 45 min
Tillåten från 15 år

Sommarn ´71

Unga Delphine lämnar föräldrarnas bondgård för Paris. Här ramlar hon in i en feministgrupp som slåss för fri abort och likalön och mot sexuella trakasserier. Här finns också gruppens karismatiska ledare Carole som för in politisk medvetenhet och passion i Delphines liv. En varm och vacker film.

 

Tisdag 14 februari kl.19:00

Regi: Gianfranco Rosi
Italien/Frankrike 2016
1 tim 54 min
Tillåten från 11 år

Bortom Lampedusa

Samuele är tolv år och bor på en ö mitt i havet. Han går i skolan, skjuter slangbella och är en riktig landkrabba som inte alls vill följa med pappan ut med fiskebåten. Ön heter Lampedusa och i havet som omger ön riskerar tusentals män, kvinnor och barn sina liv för drömmen om ett bättre liv. En poetiskt vacker och viktig dokumentär.

 

Tisdag 21 februari kl.18:30

OBS TIDEN!

Regi: Kleber Mendonça Filho
Brasilien 2016
2 tim 25 min
Tillåten från 15 år

Aquarius

Clara är pensionerad musikkritiker och den sista lägenhetsinnehavaren i Aquarius, ett gammalt hus vid stranden i Recife. Hennes grannar har tvingats sälja till ett företag som har byggplaner för området. Men Clara vägrar sälja, vilket leder till krig med företaget. Kampen ger henne färg i vardagen och får henne att tänka tillbaka på sitt liv, sin kärlek och musiken.Tisdag 28 februari kl.19:00

Regi: Klaus Härö
Finland/Estland 2015
1 tim 33 min
Barntillåten

Fäktaren

År 1953 flyr estländaren Nelis från Leningrad till en by i Estland för att undkomma Stalins hemliga polis. Han börjar ett nytt liv som gymnastiklärare och startar en fäktningsklubb vars verksamhet får stor betydelse för eleverna. När de blir inbjudna till en fäktningstävling i Leningrad ställs Nelis inför ett svårt val.

 

Tisdag 7 mars kl.19:00

Regi: Gaurav Dhingra/Pan Nalin
Indien 2015
1 tim 55 min
Tillåten från 15 år

Angry Indian Goddesses

En modefotograf bjuder sina väninnor till familjehemmet i Goa för att berätta att hon skall gifta sig. Det blir en utflippad veckolång möhippa där de avhandlar allt från sex till sexism, vänskap, familj, rivalitet och gudomlighet. Men världen utanför tränger sig på och det blir ett smärtsamt uppvaknande.

 

Tisdag 14 mars kl.19:00

Regi: Ivica Zubak
Sverige 2017
1 tim 37 min
Tillåten från 15 år

Måste gitt

Metin bor i en Stockholmsförort med egna lagar. Metin är annorlunda, han älskar att skriva. Allt han gör, ser och hör skriver han om detaljerat. En dag är dagboken borta och hans liv blir inte detsamma igen. En film med humor och allvar och att ta vara på chanser.

 

Tisdag 21 mars kl.18:15

OBS TIDEN!

Regi: Maren Ade
Tyskland 2016
2 tim 42 min
Tillåten från 15 år

Min pappa Toni Erdmann

Winfried är en åldrad, excentrisk man som tröttnat på att aldrig få träffa sin karriärsinriktade dotter. Han åker på semester till Bukarest där dottern arbetar och bor. Filmen är tänkvärd, varm, rolig och originell och belyser vad som är viktigt i livet.

 

Tisdag 28 mars kl.19:00

Regi: Khadija al-Salami
Jemen 2014
1 tim 36 min
Tillåten från 15 år

Nojoom

Filmen är skapad av Jemens första kvinnliga regissör, Khadija Al Salami, som delar med sig av sina egna erfarenheter som barnbrud. Nojoom blir bortgift vid 10 års ålder, ett äktenskap som hon vill bort ifrån. Mot alla odds driver hon igenom en skilsmässa. Det är en stark skildring av ett patriarkalt samhälle, men på samma gång en gripande berättelse om en ung flicka som vågar stå upp för sin rätt att vara barn.

 

Tisdag 4 april kl.19:00

Regi: Cesc Gay
Spanien/Argentina
1 tim 48 min
Barntillåten

Vänner för livet

Julian bor i Madrid med sin hund och gör sitt yttersta för att hålla humöret uppe trots att han är dödssjuk i cancer. När barndomsvännen Tomás kommer från Kanada för att återse honom, får de en sista chans att återuppta den vänskap som nästan gått förlorad. Det blir fyra oförglömliga dagar.

 

Tisdag 11 april kl.18:45

OBS TIDEN!

Regi: Stefano Sollima
Italien/Frankrike 2015
2 tim 10 min
Tillåten från 15 år

Suburra

Filmen utspelar sig dagarna innan Italiens regering faller 2011. Efter att en underårig prostituerad överdoserat på droger fastnar en korrupt politiker i händerna på en skoningslös maffiaboss. Detta blir startskottet för en vild historia som letar sig från Roms gator fram till parlamentet och ända in i Vatikane