Filmklubben visar hösten 2016

Filmklubbens hemsida http://www.varbergsfilmklubb.se/


Tisdag 13 september kl. 19:00

Regi: Deniz Gamze Ergüven
Turkiet 201 5
1 tim 37 min
Tillåten från 11 år

Mustang

Mustang skildrar fem systrars frihetskamp. Flickorna uppfostras av sin mormor och en reaktionär morbror i en turkisk byhåla, genomsyrad av patriarkalt förtryck. När flickorna, på väg hem från skolan, badar (fullt påklädda) med några jämnåriga pojkar är skandalen ett faktum. Efter det isoleras flickorna i hemmet. Dock inte utan protester. Det finns visst hopp samt humor, värme och kärlek i filmen.

 

Tisdag 20 september kl.18:45

OBS TIDEN!

Regi: Hirokazt Kore-eda
Japan 201 5
2 tim 8 min
Tillåten från 15 år

Systrarna

Tre systrar bor tillsammans i Kamakura, Japan. På pappans begravning träffar de en halvsyster som de aldrig tidigare mött och förstår att hon lever ett ensamt liv. Efter en snabb överläggning erbjuder de henne att bo hos dem. Ett beslut som kommer att förändra livet för dem alla.Tisdag 27 september kl.18:45

OBS TIDEN!

Regi: Maïwenn
Frankrike 201 5
2 tim 4 min
Tillåten från 15 år

Förförd

Advokaten Tony förälskar sig i livsnjutaren Georgio och gnistor flyger i luften. Redan från början framstår de som ett udda par, men passionen överväldigar dem båda och de kastar sig i en relation som kan beskrivas som ett berg- och dalbana. En film om attraktion, passion och besatthet.

 

Tisdag 4 oktober kl. 19:00

Regi: László Nemes
Ungern 201 5
1 tim 47 min
Tillåten från 15 år

Sauls son

Den ungerske Auschwitzfången Saul Auslander har den fasansfulla uppgiften att bränna liken av sitt eget folk. När han inser att en av de avrättade är hans egen son, gör han allt för att finna en rabbin och ge sin son en värdig begravning.
Filmen vann en Oscar för bästa utländska film.

 

Tisdag 11 oktober kl.19:00

Regi: John Crowley
Irland/UK/Kanada 201 5
1 tim 51 min
Barntillåten

Brooklyn

Eilis, en ung irländsk kvinna emigrerar 1952 till USA. Vi får följa hennes väg från blyg tjej med hemlängtan till en alltmer självsäker kvinna. Ett dödsfall i familjen gör att hon ställs inför valet mellan sitt nya liv och hemmet hon lämnat. Ett starkt romantiskt drama.

 

Tisdag 18 oktober kl.19:00

Regi: Antti J. Jokinen
Finland 201 6
1 tim 59 min
Tillåten från 15 år

Barnmorskan

Barnmorskan är en berättelse om omöjlig kärlek mellan en finsk kvinna och en tysk soldat under Lapplandskriget 1944. Filmen är i grunden en kärlekshistoria, som inte drar sig för att bejaka den kvinnliga sexualiteten. En passionerad berättelse om kärlek som helar och förenar när världen går sönder.

 

Tisdag 25 oktober kl.19:00

Regi: Grimur Hákonarson
Island 2015
1 tim 33 min
Tillåten från 15 år

Bland män och får

Två bröder lever som grannar – och bittra fiender. Bägge är fårbönder och varje år tävlar de mot varandra om att vinna det ärofulla priset för bästa bagge. I över 40 år har de vägrat att tala med varandra. De tvingas motvilligt gräva ner stridsyxan när en oväntad katastrof slår till. En magnifik film om livet i en isländsk avkrok.

 

Tisdag 1 november kl.19:00

Regi: Andrew Haigh
Storbritannien 2015
1 tim 35 min
Barntillåten

45 år

Mästerligt skådespel av Charlotte Rampling och Tom Courtenay i detta äktenskapsdrama. Ett par förbereder firandet av sin 45-åriga bröllopsdag när ett brev från det förflutna avslöjar hemligheter. Deras långa relation utsätts för sin största prövning någonsin.

 

Tisdag 8 november kl. 18:45

OBS TIDEN!

Regi: Emmanuelle Bercot
Frankrike 2015
2 tim
Tillåten från 15 år

Malony

Malony har svårt att hantera all aggression han bär på efter en trasig barndom. Han har ett hårt skal men är mycket sårbar. Filmen vill visa vad som krävs av ett samhälle för att rädda de ungdomar som faller ur systemet. Rod Paradot är fantastisk som Malony, övertygande i varje stund och Catherine Deneuve förankrar filmen med sin pondus i denna spännande och välspelade berättelse.

 

Tisdag 15 november kl.19:00

Regi: Nanni Moretti
Italien/Frankrike 2015
1 tim 46 min
Tillåten från 15 år

Mia Madre

Den medelålders regissören Margherita är mitt uppe i inspelningen av en film samtidigt som hennes mor ligger på dödsbädden och hennes tonårsdotter är olyckligt kär. Dessutom anländer filmens amerikanska stjärna Barry Huggins till inspelningen: En kolerisk typ som ständigt glömmer sina repliker och mest vill vara ute i Rom och festa.

 

Tisdag 22 november kl.19:00

Regi: Martin Zandvliet
Danmark/Tyskland 2015
1 tim 40 min
Tillåten från 15 år

Under sanden

Filmen berättar en bortglömd historia från andra världskriget om en grupp unga tyska krigsfångar som fått uppdraget att desarmera de två miljoner minor som har grävts ner längs den danska västkusten. Sergeant Rasmussen, som leder gruppen, slits mellan sitt hat mot Tysken och en gryende empati med de unga pojkarna.

 

Tisdag 29 november kl.19:00

Regi: German Kral
Argentina/Tyskland 2015
1 tim 25 min
Tillåten från 15 år

Our last tango

I en blandning av dokumentär och dansfilm skildras den moderna argentinska tangons två superstjärnor María Nieves och Juan Carlos Copes. Deras framgångssaga börjar i 1940-talets fattigkvarter i Buenos Aires och når sin höjdpunkt på 1980-talet. Men dokumentären är också en tragedi om kärlek, svek och bitterhet.

 

Tisdag 6 december kl.19:00

Regi: Pablo Larraín
Chile 2015
1 tim 38 min
Tillåten från 15 år

Sällskapet

I en isolerad kuststad i Chile bor fyra präster och en nunna. Beskyllda för pedofili och kidnappning av barn gömmer de sig för världen, men ett av deras offer vägrar låta brotten förbli glömda. Ett högaktuellt ämne och prisbelönt drama om maktmissbruk och moraliskt förfall.

 

Tisdag 13 december kl.19:00

Regi: Joachim Trier
Norge 2015
1 tim 49 min
Tillåten från 15 år

Louder Than Bombs

Jonah återvänder hem tre år efter att hans mor, en berömd krigsfotograf, omkommit i en bilolycka. Tillsammans med sin yngre bror och deras far ska han gå igenom hennes foton inför en utställning. Under arbetet kommer nya omständigheter kring olyckan fram och gamla minnen och konflikter väcks till liv. Vem var deras mor egentligen?