Att tänka på: The Dark Knight Rises & Grannpatrullen

The Dark Knight Rises hade nyligen premiär och Grannpatrullen har premiär 10/8. Båda filmerna lockar en del yngre besökare.


Filmerna är dock från 15 år, vilket betyder att man INTE får gå på den om man är under 15, oavsett om man är med målsman eller inte. Ta med legitimation, eftersom vi kan komma att fråga efter den! Utan legitimation kan det hända att man inte kommer in på filmen.

 

Att "Batman" fått 15-års gräns är kanske inte så märkligt, men många frågar sig varför Grannpatrullen är från 15 år. Statens medieråds bedömning för 15 års gränsen för Grannpatrullen lyder:
"Ett blodigt mord begås i den annars lugna och vänskapliga staden och Evan som förestår ett stort varuhus bestämmer sig för att bilda en grannpatrull för att invånarna ska känna sig trygga på gatorna. Framställningen innehåller inslag av spöklik stämning, skräckeffekter och trots den komiska undertonen innehåller den skrämmande och blodiga sekvenser som bedöms kunna vara till skada för välbefinnandet hos barn under 15 år. "

Information om alla åldersgränser går att läsa på vår sida om åldersgränser.


Kom även ihåg att bokade biljetter, som inte är betalda, släpps EN TIMME INNAN FÖRESTÄLLNINGEN. Återigen, kom i tid!


Välkommen på bio!