Handikappinformation Bio Capitol

På Bio Capitol försöker vi göra det så enkelt som möjligt för alla att gå på bio. Tyvärr har vi gamla lokaler och vissa saker är svåra att ändra på utan att göra större ingrepp. Däremot står vår personal alltid till förfogande. I varje salong finns platser anpassade för rullstol. Dessa är även lämpliga om man önskar ta med sig sin rullator in i salongen. Därför hänvisar vi i första hand till dessa platser i salongerna om man använder sig av dessa hjälpmedel. I den mån det finns möjlighet, är det önskvärt att man lämnar hjälpmedelsutrustning utanför salongen då det p.g.a utrymning vid brand kan hindra utrymningsvägarna. Boka rullstolsplats gör du bäst genom att ringa till vår kassa under våra öppettider 0340-10015. Särskilt under större helger eller premiärhelger då det finns risk för hög belastning. Vill du boka eller köpa dina platser själv via internet kan du läsa informationen längre ner på sidan. Är ni osäkra på vad som gäller, så slå oss gärna en signal, så hjälper vi er att boka.


Alla våra salonger är utrustade med hörslinga som aktiveras på begäran. Tyvärr har vi inte lyckats isolera signalerna mellan salongerna, så för tillfället kan vi bara använda hörslingan i en salong åt gången för att undvika störningar.


Många filmer går idag att se med syntolkning samt talad text. Checklista finns här. Applikationer för "Tillgänglig Bio" finns att 

ladda ner från App Store och/eller Google Play. För att hitta applikationen kan biobesökaren söka på orden ”Tillgänglig bio”, 

”Tillgänglig  film”, ”Syntolkning”eller ”Uppläst text”. Vid nedladdning är det viktigt att godkänna att applikationen får tillgång till 
den mobila enhetens mikrofon.


Toalett: Vår damtoalett är stor nog för att medföra rullstol och är utrustad med armstöd som fälls ner från väggen samt extra handtag på dörren. Denna toalett är också utrustad med larm. 


Salong 1: Ett antal av platserna har mer indragna stolsrader och är således de platser vi hänvisar till om rullstol medtages. Detta gäller på både vänster och höger sida på raderna 1, 4, 7, 10, 15. Ingång i salongen sker längst bak till vänster. Går att ta sig till höger sida längst bak samt längst fram i salongen. Inga trappsteg finns i salongen.


Salong 2: Finns på andra våning. Dit finns det en rullstolshiss som manövreras av personalen. Denna går även att använda om man har svårt att gå i trappor. Vänligen kontakta foajévärd för hjälp. I salongen används platserna längst bak till höger och vänster. Salong 2 har viss gradäng vilket innebär trappsteg mellan varje rad. Dock inte till bakersta raden. Vill ni boka rullstolsplats via internet så är det plats 190 och 203 som gäller.


Salong 3: Detta är vår minsta salong som har en ganska kraftig gradäng. Här har vi bara en rullstolsplats som är belägen längst bak till höger i salongen precis innanför dörren. Här är det plats 61 som gäller om man vill boka med rullstol.


Assistanshund: Certifierad assistanshund är välkommen hos oss. Kolla alltid med personal vid bokning. Vissa platser lämpar sig bättre än andra.